Grey Falcon

Falco hypoleucos - Faucon gris

Grey Falcon

Falco hypoleucos

(Gould, 1841)


Order  : Falconiformes

Family : Falconidés

Genus : Falco

Species : hypoleucos

Monotypic species

Biometrics :

Size : 43 cm
Wingspan : 81 à 103 cm.
Weight : 335 g

IUCN conservation status :

Extinct
Threatened
Least
concern
Extinc
in the Wild
Near
threatened
Not
evaluated

EX EW CD EN VU NT LC NE

Synonyms : 澳洲灰隼 (cn), raroh šedý (cz), Silberfalke (de), Gråfalk (dk), Grey Falcon (en), Halcón Gris (es), hopeajalohaukka (fi), Falco grigio (it), ハイイロハヤブサ (jp), Grijze Valk (nl), Sølvfalk (no), sokół siwy (pl), Falcão-cinzento (pt), Серый сокол (ru), Gråfalk (se), sokol popolavý (sl)

Carte de distribution de Grey Falcon
Version SVG - Sources : © Iucn

Caption

Native and/or nesting

Introduced

Reintroduced

Rare / Occasional

Doubtful presence

Probably extinct

Extinction of the species

Other resources :
Iucn
Birdlife
Avibase
Hbw Alive
Distribution maps should be very cautiously looked at. They do not provide with precise location but only give an idea of species global distribution. Distribution areas are geopolitical; as a consequence the whole of a country is selected if a species is only located in one single place. For more precise distribution areas please go to IUCN site (see link above).